Děti v zástěře připravují: Banány v čokoládě
Kategorie:
| 26.05.2012
Banány jsou bohatým zdrojem draslíku a vitamínů, navíc nezpůsobují alergické reakce. Tak proč si z nich nepřipravit zdravou a zároveň velmi chutnou pochoutku? Banány v čokoládě, rychlý a snadný dezert pro celou rodinu, Vám dnes připraví Barunka.
Banány v čokoládě
Banány v čokoládě zvládne připravit každý předškolák. Pokud má Vaše dítě šéfkuchařské ambice, nechte ho připravit tento chutný a snadný dezert.
Suroviny:
2 větší středně zralé banány
čokoládová poleva (asi 80 g)
2 polévkové lžíce kokosu
Příprava:
-
Barunka banány oloupe, maminka přepůlí nožem.
-
Barunka je přendá na papír.
-
Ve vodní lázni maminka rozehřeje polevu, kterou Barunka banány polije.
-
Pak Barunka posype banány strouhaným kokosem (lze použít také strouhané oříšky nebo mandlové lupínky) a přendá na dezertní tácek, který vloží alespoň na 2 hodiny do chladničky.
-
Náš tip: Na vychladlý dezert můžete nastříkat šlehačku.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také