Děti v zástěře připravují: Canelloni plněné špenátem
Znáte canelloni? Jsou to těstovinové trubičky, které se v italské kuchyni plní různými náplněmi a zapékají se v troubě podobně jako lasagně. Barunka Vám prozradí, jak připravuje canelloni plněné špenátem.
Co potřebujete
Ne všechny děti mají rády špenát. Když jím ale naplníte canelloni, pochutnáte si celá rodina. Na přípravu potřebujete:
1 balení špenátového protlaku
1 vejce
1 stroužek prolisovaného česneku
150 ml smetany
špetku soli
špetku pepře
špetku tymiánu
100 g strouhanky
50 g másla
16 těstovinových trubiček (cca ½ balení)
50 g parmezánu
Jak na to
-
Špenát rozmrazíme, přidáme prolisovaný česnek, sůl, koření.
-
Krátce povaříme, přidáme smetanu, zahustíme vejcem a částí strouhanky.
-
Dvěma třetinami náplně naplníme trubičky, které naskládáme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy.
-
Zbytkem náplně přelijeme canelloni a pečeme v předehřáté troubě cca 35 minut.
-
Formu vyjmeme, posypeme parmezánem a necháme ještě 5 minut dojít v troubě.
-
Jako přílohu Barunka doporučuje rajský salát.
Dobrou chuť!
Foto: Michal Tomášek
Přečtěte si také