Děti v zástěře připravují: Dětské tiramisu
Tiramisu patří mezi oblíbené dezerty italské kuchyně. Originální tiramisu má však vysoký obsah tuku, přidávají se do něho syrové žloutky, alkohol i kofein, a tudíž není pro děti vhodné. A proto Vám šéfkuchař Míšánek připraví dětské tiramisu podle svého oblíbeného receptu.
Dětské tiramisu
Dětské tiramisu patří mezi nepečené dezerty, a proto jeho přípravu zvládnou děti samy. Ty menší samozřejmě s malou pomocí rodičů. Aby bylo tiramisu vhodné pro děti, nahradili jsme v něm některé suroviny.
Suroviny
1 balení dětských piškotů
400 g homogenizovaného tvarohu
50 až 100 ml smetany ke šlehání
1 čajová lžička strouhané pomerančové kůry
2 vanilkové cukry
80 g třtinového cukru
4 lžíce směsi typu Granko
kousek másla na vymazání formy
150 ml pomerančové šťávy z čerstvých pomerančů nebo kompotové šťávy
Příprava
-
Připravíme šéfkuchaři formu vymazanou máslem a vysypanou lžící cukru a dvěma lžícemi Granka.
-
Zatímco dítě skládá první vrstvu piškotů, vložíme do misky tvaroh, cukr, oba vanilkové cukry, přidáme smetanu a pomerančovou kůru.
-
Míchání svěříme dítěti a zatím pokapeme první vrstvu piškotů pomerančovou šťávou.
-
Pak společně přidáme tvarohovou směs.
-
Postup dvakrát opakujeme.
-
Poslední vrstvu posypeme kakaem a dezert necháme alespoň 5 hodin uležet v chladu.
-
Tip šéfkuchaře Míšánka: Navrstvěte společně s piškoty tenká kolečka banánu, anebo rozmačkané čerstvé maliny či jahody.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také