Sezení i pro neposedné předškoláky skladem
Sezení i pro neposedné předškoláky skladem

Děti v předškolním věku jsou často pohybově velmi aktivní a proto není jednoduché zvolit pro ně to správné sezení, které by bylo vhodnou přípravou pro klasickou školní výuku ve školních lavicích.

Více...

Děti v zástěře připravují: Lehký pařížský dortík

Kategorie: Děti v zástěře | 31.05.2012

Den dětí je tady, a proto si tentokrát připravíme lehký pařížský dortík. Pečení a zdobení se dnes ujme Barunka.

Děti v zástěře připravují:  Lehký pařížský dortík


Lehký pařížský dortík
Lehký pařížský dortík ve tvaru knihy je vhodný pro děti, neboť neobsahuje tučné máslové krémy ani průmyslově vyráběné zdobení. Připravíme si variantu pro děti i pro dospělé.    

Suroviny:

Na korpus:

3 vejce

3 lžíce oleje

špetka soli

½ prášku do pečiva

20 g kakaa na pečení

150 g polohrubé mouky

75 g moučkového cukru

mléko dle potřeby

Na zdobení a náplň:  

1 kelímek pařížské šlehačky

1 kelímek zakysané smetany

1 bílá šlehačka ve spreji

granko na posypání

pro dospělé amareto nebo rum

pro děti ovocný sirup

Příprava:

  1. Barunka ušlehá ingredience na korpus ve vysoké míse.
  2. Pak nalije těsto na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Maminka upeče tenký kakaový plát v předehřáté troubě, doba pečení cca 25 minut.
  4. Po vychladnutí maminka plát rozdělí na 4 čtvrtiny. První dvě (pro děti) pokape zevnitř ovocným sirupem, lze použít i kompotovou šťávu, druhé dvě (pro dospělé) zvlhčí amaretem nebo rumem.
  5. Barunka zatím smíchá ¾ ušlehané pařížské šlehačky se zakysanou smetanou.
  6. Dvě a dvě čtvrtiny přijdou slepit k sobě a promazat krémem.
  7. Zbytek krému maminka rozetře po hořejšku dortů.
  8. Barunka dortíky dozdobí zbytkem pařížské šlehačky, bílým sprejem a grankem.   
  9. Doba chlazení je 8 až 12 hodin.   

Dobrou chuť!

Přečtěte si také

    DISKUZE POD ČLÁNKEM

Pro zobrazení komentářu se musíte přihlásit.