Děti v zástěře připravují: Lehký pařížský dortík
Den dětí je tady, a proto si tentokrát připravíme lehký pařížský dortík. Pečení a zdobení se dnes ujme Barunka.
Lehký pařížský dortík
Lehký pařížský dortík ve tvaru knihy je vhodný pro děti, neboť neobsahuje tučné máslové krémy ani průmyslově vyráběné zdobení. Připravíme si variantu pro děti i pro dospělé.
Suroviny:
Na korpus:
3 vejce
3 lžíce oleje
špetka soli
½ prášku do pečiva
20 g kakaa na pečení
150 g polohrubé mouky
75 g moučkového cukru
mléko dle potřeby
Na zdobení a náplň:
1 kelímek pařížské šlehačky
1 kelímek zakysané smetany
1 bílá šlehačka ve spreji
granko na posypání
pro dospělé amareto nebo rum
pro děti ovocný sirup
Příprava:
-
Barunka ušlehá ingredience na korpus ve vysoké míse.
-
Pak nalije těsto na plech vyložený pečicím papírem.
-
Maminka upeče tenký kakaový plát v předehřáté troubě, doba pečení cca 25 minut.
-
Po vychladnutí maminka plát rozdělí na 4 čtvrtiny. První dvě (pro děti) pokape zevnitř ovocným sirupem, lze použít i kompotovou šťávu, druhé dvě (pro dospělé) zvlhčí amaretem nebo rumem.
-
Barunka zatím smíchá ¾ ušlehané pařížské šlehačky se zakysanou smetanou.
-
Dvě a dvě čtvrtiny přijdou slepit k sobě a promazat krémem.
-
Zbytek krému maminka rozetře po hořejšku dortů.
-
Barunka dortíky dozdobí zbytkem pařížské šlehačky, bílým sprejem a grankem.
-
Doba chlazení je 8 až 12 hodin.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také