Děti v zástěře připravují: Mražený broskvový krém
Mražený broskvový krém dodá dětem vápník a navíc je v horku příjemně osvěží. Chutná nejen dětem, ale i dospělým.
Mražený broskvový krém
Podle šéfkuchaře Míšánka je krém nejlepší z kompotovaných broskví. Ovšem lze použít také jiné druhy ovoce.
Suroviny:
250 g polotučného tvarohu
100 g zakysané smetany nebo bílého jogurtu
2 vanilkové cukry
200 ml broskvového kompotu
Příprava
-
Míšánek ve velké míse ušlehá tvaroh se smetanou či jogurtem a vanilkovým cukrem.
-
Poté maminka vlije směs do mixéru, přidá broskvový kompot a směs umixuje.
-
Vzniklý krém nalije Míšánek do tvořítek a dá chladničky zmrznout.
-
Po dvou hodinách mražení Míšánek vyklopí krém z formiček na dezertní talířky.
-
Tip: Krásně vypadá, když na dno formičky vtlačíme měsíček kompotované broskve.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také