Děti v zástěře připravují: Slaný sýrový koláč
Dnes Vám šéfkuchař Míšánek připraví slaný sýrový koláč. Je velmi snadný a skvěle chutná teplý i studený.
Slaný sýrový koláč
Slaný sýrový koláč můžete v parných letních dnech podávat jako lehký oběd s okurkovým salátem, anebo jako vydatnou svačinku. Těsto lze potřít rajčatovým protlakem a připravit také jako pizzu.
Suroviny
Na těsto:
200 polohrubé mouky
80 g změklého másla
1 větší vejce
špetka soli
sekaná bazalka
Na náplň:
200 g eidamu nebo goudy
3 vejce
100 g šunky
150 ml smetany ke šlehání
5 lžic tvarohu
sůl
Příprava
-
Z mouky, másla, vejce, soli a bazalky Míšánek vypracuje hladké těsto. Dělání těst děti milují.
-
Těsto necháme hodinu v chladu odpočinout, a poté ho rozložíme do vymaštěné formy.
-
Na těsto nasype Míšánek strouhaný sýr a položí plátky šunky. Místo šunky lze použít například plesnivý sýr.
-
V míse Míšánek ušlehá vejce se smetanou, tvarohem a solí a směsí přelije koláč.
-
Maminka upeče koláč v předehřáté troubě. Doba pečení je cca 20-25 minut.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také