Děti v zástěře připravují: Velikonoční zajíčci z vajíček
Vajíčka k Velikonocům neodmyslitelně patří. Míšánek a Barunka v zástěře Vám proto připraví malou velikonoční svačinku – jak jinak než z vajíček.
Velikonoční zajíčci z vajíček
Velikonoční zajíčci z vajíček jsou chutnou a zdravou svačinkou plnou bílkovin. Můžeme je podávat také jako předkrm.
Suroviny:
4 oloupaná vejce uvařená natvrdo
8 kuliček pepře
4 kuličky hrášku
1 syrová mrkvička
snítka čerstvé pažitky
1 lžíce zakysané smetany nebo sojanézy
4 plátky chleba nebo veky
bylinkové máslo nebo pomazánka na chleba
4 listy salátu
Příprava
-
Děti nejprve namažou chlebíčky bylinkovým máslem nebo pomazánkou a na každý krajíček položí list salátu. Lze použít také toastový chleba a vykrojit do něho plastovým kelímkem kolečka.
-
Maminka všem vajíčkům uřízne spodek (asi 0,5 cm), aby vajíčka v saláto-pečivovém lůžku pěkně seděla.
-
Pak vyřízne z mrkve čtyři páry oušek a zbytek práce už přenechá dětem.
-
Děti nasadí do vajíček ouška a ze zbývajících ingrediencí vytvoří zajíčkům obličeje.
-
Pepř přijde na očička, kapka pomazánky nebo sojanézy s hráškem a čumáček a pod čumáček přijdou pažitkové vousky.
-
Nakonec děti posadí hotové zaječí hlavičky do saláto-chlebových lůžek.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také