Děti v zástěře připravují: Vuřty po čarodějnicku
Šéfkuchař Míšánek se nechal inspirovat pálením čarodějnic a přináší Vám recept na vuřty po čarodějnicku.
Vuřty po čarodějnicku
Vuřty po čarodějnicku představují alternativu tradičního opékání na ohni, a proto se si je můžete připravit, i když nevyjde počasí. Dají se připravit na buď grilu, anebo v troubě.
Suroviny:
4 špekáčky
4 plátky eidamu
2 menší cibule
2 lžíce kečupu
alobal
Příprava:
1. Vuřty oddělíme od sebe, zbavíme nití a kovu. Oloupeme cibule.
2. Pak každý vuřt podélně nařízneme (to udělá pro jistotu maminka, stejně jako půelní cibule), vnitřek vymažeme kečupem a vložíme dovnitř plátek sýra přehnutého na půl a půlku menší oloupené cibule.
3. Vuřty zabalíme do alobalu a připravíme buď na grilu nebo v troubě.
4. Nejlepší příloha je čerstvý chléb nebo česneková topinka.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také