Sezení i pro neposedné předškoláky skladem
Sezení i pro neposedné předškoláky skladem

Děti v předškolním věku jsou často pohybově velmi aktivní a proto není jednoduché zvolit pro ně to správné sezení, které by bylo vhodnou přípravou pro klasickou školní výuku ve školních lavicích.

Více...

Děti v zástěře se loučí: Silvestrovská roláda

Kategorie: Děti v zástěře | 31.12.2012

Po celý rok 2012 jste s námi mohli sledovat malý gurmánský speciál Děti v zástěře, kde Vám Míšánek a Barunka připravovali své oblíbené pochoutky. Dnešním receptem na Silvestrovskou roládu se s Vámi malí kuchaři loučí.  

Děti v zástěře se loučí: Silvestrovská roláda


Silvestrovská roláda
Silvestrovská roláda patří mezi dezerty, které vypadají velmi efektně, přesto jejich příprava není nikterak obtížná. Zde je náš recept:

Suroviny:

2 vejce

150 g hladké mouky

1 čajová lžička prášku do perníku

1 čajová lžička perníkového koření

1 lžíce rumu

6 lžic oleje

špetka soli

1 nastouhané jablko

50 g kakaa na pečení

100 g moučkového cukru

1 kelímek pařížské šlehačky

1 vanička tučného tvarohu

papír na pečení

Postup:

1. Všechny ingredience kromě šlehačky a tvarohu smícháme v hladké těsto, které nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, a upečeme v troubě.

2. Doba pečení je 15 až 20 minut.

3. Mezitím si připravíme krém, a to smícháním ušlehané šlehačky s tvarohem.

4. Plát těsta sesuneme z plechu tak, aby nám zůstal na pečicím papíře.

5. Počkáme, až přestane být horký (nesmí ale zcela vychladnout), natřeme ho krémem a opatrně svineme do rolády.

6. Moučník vychladíme a podáváme nakrájený na tenké plátky.

Dobrou chuť!

Foto: Markéta Tomášková

Přečtěte si také

    DISKUZE POD ČLÁNKEM

Pro zobrazení komentářu se musíte přihlásit.