Děti v zástěře se loučí: Silvestrovská roláda
Po celý rok 2012 jste s námi mohli sledovat malý gurmánský speciál Děti v zástěře, kde Vám Míšánek a Barunka připravovali své oblíbené pochoutky. Dnešním receptem na Silvestrovskou roládu se s Vámi malí kuchaři loučí.
Silvestrovská roláda
Silvestrovská roláda patří mezi dezerty, které vypadají velmi efektně, přesto jejich příprava není nikterak obtížná. Zde je náš recept:
Suroviny:
2 vejce
150 g hladké mouky
1 čajová lžička prášku do perníku
1 čajová lžička perníkového koření
1 lžíce rumu
6 lžic oleje
špetka soli
1 nastouhané jablko
50 g kakaa na pečení
100 g moučkového cukru
1 kelímek pařížské šlehačky
1 vanička tučného tvarohu
papír na pečení
Postup:
1. Všechny ingredience kromě šlehačky a tvarohu smícháme v hladké těsto, které nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, a upečeme v troubě.
2. Doba pečení je 15 až 20 minut.
3. Mezitím si připravíme krém, a to smícháním ušlehané šlehačky s tvarohem.
4. Plát těsta sesuneme z plechu tak, aby nám zůstal na pečicím papíře.
5. Počkáme, až přestane být horký (nesmí ale zcela vychladnout), natřeme ho krémem a opatrně svineme do rolády.
6. Moučník vychladíme a podáváme nakrájený na tenké plátky.
Dobrou chuť!
Foto: Markéta Tomášková
Přečtěte si také