Jídelníček v těhotenství
Většina moderních maminek dobře ví, že se v těhotenství nemá jíst za dva, ale pro dva. Jídelníček v těhotenství by měl být pestrý, aby v něm nechyběly látky, které jsou důležité pro zdraví děťátka a jeho maminky.
Vitamíny a vláknina
Velkou část jídelníčku těhotné ženy by měla tvořit zelenina a ovoce, a to z důvodu zajištění dostatku vitamínů a vlákniny. Vláknina je velmi důležitá, neboť těhulky mívají sklon k zácpě. Listová zelenina je významným zdrojem kyseliny listové -nezbytné pro správný vývoj plodu.
Bílkoviny a vápník
Strava budoucí maminky by měla být bohatá na potraviny s vysokým obsahem bílkovin, jako je například tvaroh a nízkotučné sýry. Konzumace 100g eidamu denně pokryje denní potřebu vápníku.
Přečtěte si také