Prostřeno recepty, které nás zaujaly
Vaření v televizi je velmi inspirativní. Vybrali jsme pro Vás Prostřeno recepty, které nás nejvíce zaujaly.
Prostřeno recepty, které nás zaujaly
Blue Eye Cod s celerem, špenátem, červenou řepou a pancettou
Blue Eye Cod s celerem, špenátem, červenou řepou a pancettou pochází z australské kuchyně. Blue eye cod lze nahradit i jinou rybou.
Suroviny:
ryba blue eye cod 1 kus
chřest 4 svazky
červená řepa 1 kus
celer 1 kus
mléko 1/2 litru
špenát 1 svazek
sůl 1 špetka
bílý pepř 1 špetka
Postup:
1. Rybu naporcujeme a ochutíme solí a pepřem. Na rozehřátém oleji ji na pánvi restujeme po obou stranách asi deset minut. Necháme ještě šest minut dojít v teple, aby se provařila.
2. Chřest uvaříme nad párou nebo ve vařící vodě. Zchladíme ho v ledové vodě a podáváme s panchettou.
3. Mladou červenou řepu vaříme v páře asi třicet minut. Oloupeme a necháme vychladnout.
4. Celer očistíme, nakrájíme na kostky a v osoleném a okořeněném mléce vaříme asi půl hodiny doměkka. Rozmixujeme na pyré, podle chuti přidáme máslo na zjemnění.
5. Listy čerstvého špenátu rychle osmažíme na pánvičce na másle nebo oleji.
Rybu podáváme s celerovou kaší a veškerou zeleninou.
Slavný dezert Pavlova
Slavný dezert, který připomíná baletní sukénku, kdysi přichystali na uvítanou věhlasné ruské baleríně, po níž se jmenuje.
Suroviny:
bílek 6 kusů
cukr 270 g
škrob 2 lžičky
ocet 1 lžička
vanilkový extrakt půl lžičky
smetana na šlehání 600 ml
ovoce dle chuti 1 dávka
Postup:
1. Troubu předehřejeme na 120 °C.
2. Na plochý talíř dáme pečicí papír, potřeme ho máslem a posypeme škrobem.
3. Bílky šleháme do ztuhnutí. Postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nerozpustí.
4. Vmícháme škrob, ocet a vanilkový extrakt.
5. Připravenou hmotu dáme na talíř. Pečeme hodinu a půl. Poté vypneme troubu, dvířka pootevřeme a necháme moučník pomalu vychladnout.
6. Pavlova se trochu propadne a popraská, ale to je v pořádku. Povrch bohatě ozdobíme ušlehanou smetanou a pokrájeným ovocem. Měly by se střídat chuťově neutrální a kyselé plody.
Dobrou chuť!
Zdroj: Iprima Prostřeno
Přečtěte si také